Ledový čaj z bylinek

Máte rádi ledové čaje? My je zbožňujeme! V horkých dnech parádně osvěží. Můžete si je velmi snadno připravit i doma. Kromě toho, že Vás oproti kupovaným ledovým čajům vyjdou levněji, ušetříte tím přírodu o plastový obal a taky budete mít zdravější variantu bez sladidel a zbytečných konzervačních látek.

Ledový čaj můžete připravit snad ze všech oblíbených druhů čaje. Záleží jen na vaší chuti.

Klasické černé a zelené čaje v ledové formě jsou vcelku běžnou věcí. Zajímavým zpestřením mohou být i čaje bylinkové. Obecně se dají doporučit výraznější svěží chutě, které umí krásně vykouzlit třeba listy maliny, máta, meduňka, ale i listy černého rybízu, jahody, ostružiny, verbeny nebo citronové trávy. Z květových chutí dodá svěžest černý bez květ, sladší chuť vytvoří růže a skvěle se hodí i heřmánek.

Pojďme zpět k přípravě.

Pro přípravu ledového čaje použijeme stejné množství bylinek jako pro přípravu klasické horké verze čaje. Běžně můžeme použít 10 gramů na litr vody. Bylinky zalijeme vroucí vodou, necháme řádně louhovat alespoň 5 minut. Poté scedíme a ještě horký čaj nalijeme do připraveného džbánku s ledem. Doplnit můžete čerstvé ovoce, ideálně kousky citrónu a limetky. Nic nepokazíte ani čerstvou mátou.

TIP: Vytvořte si ledový broskvový čaj. Broskve nakrájejte na kousky, podlijte trochou vody a nechte rozvařit zcela do měkka, poté rozmixujte a propasírujte přes sýtko. Nalijte pyré do džbánku vysypaným ledem a zalijte jakýmkoliv vychlazeným čajem podle vaší chuti. Přidejte plátky broskví i do džbánku.

Teď už nezbývá než to jít vyzkoušet. Budete určitě nadšeni a my budeme rádi, když nám dáte vědět, jak se Vám to povedlo. My v BYLINCE pijeme ledové čaje ve velkém... tak vyzkoušejte také.

Přejeme krásný den provoněný bylinkami a dobrou chuť!

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.