Jak připravit Cold Brew kávu?

Cold Brew je oblíbený způsob přípravy kávy (klidně i čaje). Princip přípravy stojí na pomalém
louhování čerstvě namleté zrnkové kávy ve studené filtrované vodě zhruba 16 až 24 hodin.
Výsledkem je jemná a chuťově výrazná káva. Cold Brew by mohlo zachutnat i těm, kterým
klasická káva doposud moc nechutnala.

Cold Brew je na rozdíl od ledové kávy mnohem jemnější a obsahuje méně kyselin a je více
nasládlá. V chuti vynikají citrusové a čokoládové tóny, dle druhu zvolené kávy.

Příprava dobrého Cold Brew někdy trvá až 24 hodin. Ale vám zabere jen pár minut.
Zbytek práce udělá kvalitní káva, lednice a čas.

 

Co budete potřebovat: 

  • mlýnek na kávu
  • 100 g čerstvě nahrubo pomleté kávy
  • 1 litr vody pokojové teploty
  • French press nebo nějakou uzavíratelnou lahev nebo sklenici
  • plátýnko nebo jemné sítko
  • 12-16 hodin louhování
  • Podle chuti led, plátek citronu, případně jiné ovoce, tonic,...

Příprava:

Umletou kávu smíchejte s vodou v uzavíratelné sklenici nebo ve French Pressu a nechte
cca 12-24 hodin v lednici macerovat. Druhý den kávu přefiltrujte přes plátýnko nebo jemné
sítko a máte hotovo!

V ledničce Cold Brew vydrží až 10 dní.

S poměrem kávy a vody můžete experimentovat a najít tak svůj ideální poměr. S úpravou
receptu na poměr 1:5 nebo dokonce 1:6 si můžete připravit ještě silnější kávu, tedy takový
Cold Brew koncentrát. Ten se dá využít pro přípravu ledové kávy s mlékem nebo jeho rostlinnou
alternativou a různých variant s perlivou vodou nebo tonikem a ovocem.

Tip: Pokud je na vás Cold Brew moc silné určitě se nebojte výsledný nápoj zředit studenou
vodou nebo ledem. Čím déle macerujete, tím silnější nápoj získáváte. 

CHCI VYZKOUŠET COLD BREW KÁVU → Zrnková káva - Cuba Sierra Maestra 100g

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.