Jak připravit Cold Brew kávu?

Cold Brew je oblíbený způsob přípravy kávy (klidně i čaje). Princip přípravy stojí na pomalém
louhování čerstvě namleté zrnkové kávy ve studené filtrované vodě zhruba 16 až 24 hodin.
Výsledkem je jemná a chuťově výrazná káva. Cold Brew by mohlo zachutnat i těm, kterým
klasická káva doposud moc nechutnala.

Cold Brew je na rozdíl od ledové kávy mnohem jemnější a obsahuje méně kyselin a je více
nasládlá. V chuti vynikají citrusové a čokoládové tóny, dle druhu zvolené kávy.

Příprava dobrého Cold Brew někdy trvá až 24 hodin. Ale vám zabere jen pár minut.
Zbytek práce udělá kvalitní káva, lednice a čas.

 

Co budete potřebovat: 

  • mlýnek na kávu
  • 100 g čerstvě nahrubo pomleté kávy
  • 1 litr vody pokojové teploty
  • French press nebo nějakou uzavíratelnou lahev nebo sklenici
  • plátýnko nebo jemné sítko
  • 12-16 hodin louhování
  • Podle chuti led, plátek citronu, případně jiné ovoce, tonic,...

Příprava:

Umletou kávu smíchejte s vodou v uzavíratelné sklenici nebo ve French Pressu a nechte
cca 12-24 hodin v lednici macerovat. Druhý den kávu přefiltrujte přes plátýnko nebo jemné
sítko a máte hotovo!

V ledničce Cold Brew vydrží až 10 dní.

S poměrem kávy a vody můžete experimentovat a najít tak svůj ideální poměr. S úpravou
receptu na poměr 1:5 nebo dokonce 1:6 si můžete připravit ještě silnější kávu, tedy takový
Cold Brew koncentrát. Ten se dá využít pro přípravu ledové kávy s mlékem nebo jeho rostlinnou
alternativou a různých variant s perlivou vodou nebo tonikem a ovocem.

Tip: Pokud je na vás Cold Brew moc silné určitě se nebojte výsledný nápoj zředit studenou
vodou nebo ledem. Čím déle macerujete, tím silnější nápoj získáváte. 

CHCI VYZKOUŠET COLD BREW KÁVU → Zrnková káva - Cuba Sierra Maestra 100g

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení