JEDNODRUHOVÉ ČAJE A BYLINKY
Toužíte po jedinečné chuti samostatných bylinek či jednoduše chcete jen konkrétní surovinu? Rádi si mícháte své vlastní čajové směsi? V tom případě jste správně v naší kategorii jednodruhových bylinek a plodů.
Nabídku se snažíme stále rozšiřovat a proto doufáme, že najdete vše, co hledáte. Využití najdou nejen pro přípravu čajů a odvarů, ale například i při přípravě různých pokrmů a k ozdobě dezertů. Bylinky jsou ponechány, tak jak je stvořila příroda, bez aromat a umělých látek.
Bylinky balíme ručně do průhledných biodegradabilních fóliových sáčků z rostlinné celulózy. Skvěle udrží aroma a na první pohled můžete vidět barvu i kvalitu bylin, které používáme.
Nechte se unášet barevným a voňavým světem bylinek.
Nejprodávanější

V jarních dnech uvidíte tuto bylinku téměř všude a svým pestrým využitím nadchne každého bylinkáře. Květy bezu můžete využít na sirup či na svěží čajík. Složení: Černý bez květ...

Kontryhel má drobná nazelenalá květenství a listy podobné malým "vějířkům". Tato bylinka poutala pozornost již ve středověku, kdy mu alchymisté připisovali magické...

Možná jej znáte pod lidovějším názvem, jako obyčejný bodlák, ale pro nás je to velmi neobyčejná bylinka. Plody jsou nejlepší v drceném stavu, neboť přes tlustou šlupku...

Vysoká trvalka, které jsou pozitivní vlastnosti přisuzovány už od starověku, je doma v celé Evropě. Třezalkový čaj má krásnou měděnou barvu a výraznou bylinnou vůni. Chuť je...

Čaje z lípy patří mezi jedny z nejlepších. Jeho nasládlá chuť, která se může krásně doplnit o chuť medu - obzvláště lipového medu, se vybaví snad každému. Tento žlutý čaj...

Mateřídoušku můžete znát také pod názvem tymián. Má maličko kořeněnou chuť, ale zato Vás krásně osvěží. Patří k významným medonosným rostlinám a využití najde i v kuchyni...

Rakytníkové plody mají lehce sladkokyselou chuť, která nejlépe vynikne, když čaj po uvaření necháte chvíli zchládnout. Plody se využívají na sirupy, likéry, marmelády....

Vůně růže připomíná rozkvetlou letní zahradu. Ve světlém šálku vynikne její červená barva a určitě potěší i nasládlá chuť. Čaj se skvěle hodí i ke sladkému dezertu. Vytvořte si...

Pro výrobu bylinných čajů a směsí se používají všechny části, tedy kořen, nať i květ. Silný kořen smetánky lékařské obsahuje mnoho živin a prospěšných látek. Surovina k...

Odvar z kořene zázvoru má jemně nažloutlou barvu a příjemně štiplavou chuť. Kořen zázvoru lékařského je znám pro své prohřívací účinky, proto se hodí hlavně v zimních...