Jednodruhové bylinky
Nejprodávanější
Po zalití dostáváme velmi světlý, nažloutlý nálev, jehož vůně odpovídá názvu – příjemně citronová, mírně kořeněná. Příjemně vás osvěží, proto doporučujeme tento čaj ochutnat i...
57920
V jarních dnech uvidíte tuto bylinku téměř všude a svým pestrým využitím nadchne každého bylinkáře. Květy bezu můžete využít na sirup či na svěží čajík.
Složení: Černý bez květ...
57921
Výrazné žluté květy divizny jsou na zahradách velkou okrasou. V šálku čaje vytvoří kombinaci citrusovo-bylinné vůně a sladké medové chuti, která okouzlí každého....
57922
1474/200
Jitrocel kopinatý je jedna z nejčastějších bylinek, které můžeme nalézt na loukách. A možná i proto nálev z této rostliny chutná svěže, jarně s mírně mentolovou příchutí.
Listy...
57923
Kontryhel má drobná nazelenalá květenství a listy podobné malým "vějířkům".
Tato bylinka poutala pozornost již ve středověku, kdy mu alchymisté připisovali magické...
1480
Nemusíte se bát, že by vás nálev z kopřivy pálil, jako když na ni narazíte někde v přírodě. Kopřivový čaj chutná sice přírodně, ale je příjemný, bez hořkosti nebo...
57924
Určitě si vybavujete nezaměnitelnou vůni levandule. Její květ je vynikající přísada do všech pokrmů, od sladkých dezertů, přes marinád na maso až po přípravu čaje. Ucítíte u ní...
57925
Smetánka je u nás známá především pod názvem pampeliška. Výrazný žlutý kvítek, který roste prakticky na každé zahradě a dvorku, zná určitě každý. Někteří s ní bojují jako s...
57927
Šalvěj alias babské ucho. Je to velmi krásná bylinka s jemnými listy, příjemně kořeněnou chutí a širokým využitím. Používá se v léčitelství, kosmetickém průmyslu i v kuchyni....
57928
Vysoká trvalka, které jsou pozitivní vlastnosti přisuzovány už od starověku, je doma v celé Evropě.
Třezalkový čaj má krásnou měděnou barvu a výraznou bylinnou vůni. Chuť je...
1477
Novinka
Indové o ní mluví jako o "královně bylin". Tulsi v hindštině znamená "nejlepší rostlina". V ajurvédské medicíně je považována revitalizujcí prostředek, jež posiluje unavený...
1602
Čaj z listů černého rybízu získává v poslední době na své popularitě. Má příjemně aromatickou vůni i chuť. Zkuste si do něj přidat i plody rybízu.
Složení: Černý...
57930
Tuto krásnou bylinku si můžete často splést s koprem, neboť je mu vzhledem velmi podobná. Nasládlou chutí se ale již výrazně liší.
Pokud rádi vaříte francouzskou nebo italskou...
57932
Heřmánek již po dlouhou dobu patří mezi jednu z nejoblíbenějších bylinek, jehož květy se sbírají krátce po rozvinutí.
Má lehce nahořklou chuť, ale velmi sladkou vůni....
57933
Sytě červený ibiškový čaj Vás potěší a osvěží svou kyselkavou chutí. Doporučujeme přidat i lžičku medu, jejichž chutě se krásně propojí. Můžete k němu přidat také ovoce.
Své...
57935
Čaje z lípy patří mezi jedny z nejlepších. Jeho nasládlá chuť, která se může krásně doplnit o chuť medu - obzvláště lipového medu, se vybaví snad každému.
Tento žlutý čaj...
57937
Nejen plody maliníku jsou výtečnou pochoutkou, ale také čaj z jeho listů, který je znám už po celé roky, ocení nejeden mlsný jazýček. Není se taky čemu divit, má velmi sladkou...
57938
Máta je všeobecně velice lahodná a oblíbená rostlina. V letních dnech si pár jejich lístků přidáváme do studené vody a v zimě si z ní děláme čaj. Máta kadeřavá je...
57939
Máta je nejvíce známá pro svoji silnou aromatickou vůni. Po vylouhování ucítíte velmi chuťově intenzivní nálev. Pokud přidáte plátek citronu, vznikne vám skvělé osvěžení....
57940
Mateřídoušku můžete znát také pod názvem tymián. Má kapánek kořeněnou chuť, ale zato Vás krásně osvěží.
Patří k významným medonosným rostlinám a využití najde i v kuchyni...
57941
Meduňka patří ke stálicím mezi bylinnými čaji. Svoje místo si proto nedrží jen tak, její čarovně jemná chuť okouzlí každého.
Doporučení: Přidejte si do meduňkového čaje...
57942
List ostružiny stejně tak jako jahody, maliny, černého rybízu je velmi lahodný. V teplých dnech také určitě vyzkoušejte i jeho studenou variantu.
Složení: Ostružina list 100%...
57943
Rakytníkové plody mají lehce sladkokyselou chuť, která nejlépe vynikne, když čaj po uvaření necháte chvíli zchládnout. Plody se využívají na sirupy, likéry,...
57945
57946
Novinka
Kořen Kozlíku i celá bylinka má velmi silné aroma, které je pro tuto rostlinu typické. Bylina svou silnou vůní přitahuje kočky, proto se jí říká také kočičí kořen.
Nálev ze...
1629
Novinka
Odvar z kořene zázvoru má jemně nažloutlou vůni a příjemně štiplavou chuť. Kořen zázvoru lékařského je znám pro své prohřívací účinky, proto se hodí hlavně v zimních...
1596
Novinka
Jeřáb černý neboli temnoplodec černoplodý nebo také arónie pochází původem ze Severní Ameriky.
Plody arónie jsou bohatým zdrojem antioxidantů.
Při užití v nápojích...
1638
Novinka
Možná jej znáte pod lidovějším názvem, jako obyčejný bodlák, ale pro nás je to velmi neobyčejná bylinka. Její plody v sobě skrývají mnoho skvělých látek, které působí příznivě...
1512
Možná jej znáte pod lidovějším názvem, jako obyčejný bodlák, ale pro nás je to velmi neobyčejná bylinka. Její plody v sobě skrývají mnoho skvělých látek, které působí příznivě...
57926
Novinka
Šípkový čaj má příjemnou sladko-kyselou chuť a lehce růžovou barvou. Oceníte ho hlavně v přechodných obdobích, na jaře a na podzim. Šípky jsou jedním z nejbohatších zdrojů...
1444
Novinka
Šípkový čaj má příjemnou sladko-kyselou chuť a lehce růžovou barvou. Oceníte ho hlavně v přechodných obdobích, na jaře a na podzim. Šípky jsou jedním z nejbohatších zdrojů...
1635
Novinka
Šípkový čaj má příjemnou sladko-kyselou chuť a lehce růžovou barvou. Oceníte ho hlavně v přechodných obdobích, na jaře a na podzim. Šípky jsou jedním z nejbohatších zdrojů...
1623
Toužíte po jedinečné chuti samostatných bylinek či jednoduše chcete jen konkrétní surovinu? Rádi si mícháte své vlastní čajové směsi?
Nabídku se snažíme stále rozšiřovat a proto doufáme, že najdete vše, co hledáte. Využití najdou nejen pro přípravu čajů a odvarů, ale například i při přípravě různých pokrmů a k ozdobě dezertů. Bylinky jsou ponechány, tak jak je stvořila příroda, bez aromat a umělých látek.
Bylinky připravujeme a balíme ručně do klasických papírových sáčků (objemnější druhy bylinek a čajů). Kůry a plody balíme do třívrstvého papírového sáčku, který je vyroben z přírodních polymerů a rozloží se i v domácím kompostéru. Sáček poskytuje ochranu proti světlu, kyslíku a vlhkosti. Bylinky ve větším balení se můžou hodit také pro doplňování našich plechovek.