Příprava řepového mléka

ŘEPOVÉ MLÉKO

Vytvořili jsme pro Vás směs koření a kousků sušené červené řepy, ze kterého si můžete připravit lahodné růžové mléko plné prospěšných látek. Jemné koření v podobě hřebíčku, kardamomu, skořice a bílého pepře, dotváří sladkou chuť řepy a dodávají jí orientální chuť.

Příprava řepového mléka je velmi jednoduchá a budete potřebovat pouze lžičku másla nebo jiného tuku (ghí, kokosový olej nebo jiná rostlinná alternativa), naši kořenící směs s červenou řepou, mléko nebo jinou rostlinou alternativu (oříškové, sójové nebo jiné mléko), případně med nebo jiné sladidlo pro ty, kteří si rádi život osladí.

Návod k přípravě:

  1. 200 ml mléka nalejeme do kastrolku, přidáme jednu až dvě lžičky kořenící směsi, lžičku másla a za stálého míchání pomalu přivedeme k varu.

     repove_mleko_priprava1

  2. Mléko nevaříme, ale ihned po dosažení varu stáhneme z ohně a přikryjeme pokličkou. Koření se tak v mléce a tuku více rozvoní a uvolní se tak všechna chuť, vitamíny a další prospěšné látky.

     repove_mleko_priprava2

  3. Mléko necháme odstát 1-2 minutky a poté scedíme přes jemné sítko nebo plátýnko.

    repove_mleko_priprava3

  4. Mléko má krásnou růžovou barvu a jemně nasládlou chuť s nádechem orientálního koření. Pokud však máte rádi sladké můžete mléko dosladit lžičkou medu nebo jiného přírodního sladidla.

       

Příprava Vám zabere opravdu jen pár minut a pak si můžete vychutnat lahodný nápoj, který je nejen chutný, ale také přináší mnoho benefitů pro Vaše tělo.

Více o červené řepě si můžete v našem článku: Něco málo o bylinkách: Červená řepa