Letní grilování

Grilovací sezóna je v plném proudu! V Bylince jsme se na ni připravili a máme pro Vás nové druhy koření, které se skvěle hodí pro Vaše letní grilování.

Tady je pár tipů, jak si skvěle pochutnat při každém grilování.

  • Používejte skutečně kvalitní, odleželé jateční maso nebo drůbež. Mělo by být co nejlibovější a porostlé kůží.
  • Maso před grilováním se pokuste raději omýt čistou vlhkou utěrkou než celé umývat ve vodě.
  • Gril vždy předem patřičně rozehřejte, stupeň tepla či žhavosti uhlí volte podle druhu potraviny.
  • Maso otáčejte raději kleštěmi, pokud do něj budete píchat vidličkou bude z něj vytékat šťáva.
  • Rybu grilujte nejlépe celou, ve speciální košíku, aby se jemné maso ryb nerozpadlo.
  • Před grilováním maso, ale i zeleninu a ryby namarinujte, aby pokrm získal výraznější chuť. Marinované potraviny uchovávejte vždy v chladu. Solte až hotový pokrm, a to i s ohledem na další omáčky na stole. Správná marináda povýší dobrou výchozí surovinu na ještě lepší. Jídlo zjemní, dochutí a zkrátí dobu jeho tepelné úpravy.
  • Grilovací jehlu nebo rošty zkuste před použitím potřít olejem nebo kůží ze špeku, aby se na ně maso nepřichycovalo.
  • Tvrdší druhy zeleniny doporučujeme před grilováním namočit na 15 minut ve studené vodě. Zelenina pak zůstane krásně křehká.

Udělejte si příjemné odpoledne. Pozvěte rodinu nebo přátele a společně přichystejte pohoštění a něco dobrého na gril. Skvěle se pobavíte a určitě to nezůstanete u jednoho společného odpoledne!

Grilovaná kuřecí prsa v jogurtové marinádě

Na gril dejte klidně i tak jemné maso, jakými jsou kuřecí prsa. Je však dobré je předtím namarinovat, aby i po grilování zůstala šťavnatá. Můžete zvolit marinádu na bázi oleje, my však doporučujeme jogurtovou marinádu, díky které budou prsa křehká a šťavnatá.

500 g kuřecích prsou

200 ml bílého jogurtu

sůl

pepř

2 stroužky česneku

2 lžíce citronové šťávy

2 lžičky grilovacího koření Bylinca

Kuřecí prsa otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na tenké plátky.

V míse smícháme bílý jogurt, citronovou šťávu, nadrobno nasekaný česnek a kořenící směs a promícháme. Hotovou marinádou potřeme maso. Marinované maso necháme v lednici naložit na alespoň 2-3 hodiny, nejlépe však přes noc.

Před samotným grilováním necháme maso trochu okapat a grilujeme z obou stran, dokud se maso nepropeče a není dozlatova.

Chci grilovat s Bylincou → https://www.bylinca.cz/koreni-bio/korenici-pripravek-sypky--grilovaci-koreni-50g/

 

Rajčatová marináda s barbecue kořením

Tato marináda se hodí na všechny druhy masa, případně ji můžete v menším množství vyzkoušet i na grilovanou zeleninu.

2 lžíce olivového oleje

100 ml rajčatové šťávy

½ lžíce worcestrové omáčky

2 chilli papričky

2 lžičky Barbecue koření Bylinca

citron

lžička cukru

česnek

Chilli papričky najemno nasekejte a smíchejte s vymačkanou šťávou z citronu a smíchejte s ostatními surovinami. Maso marinujte alespoň 4 hodiny nebo klidně celou noc v chladu. Před grilováním vyndejte maso z ledničky a nechte dosáhnout pokojové teploty, aby při grilování nedošlo k teplotnímu šoku. Poté je vkládejte na předem rozehřátý gril.

Potřebuju Barbecue koření bez glutamanu a přidané soli → https://www.bylinca.cz/koreni-bio/korenici-pripravek-sypky--barbecue-koreni-50g/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení