Grilovaná kuřecí prsa v jogurtové marinádě s kořením od Bylincy

Kuřecí prsa je dobré před grilováním namarinovat, aby i po grilování zůstala šťavnatá. Můžete zvolit
marinádu na bázi oleje, my však doporučujeme jogurtovou marinádu, díky které budou prsa křehká a šťavnatá.

IMG_0971

500 g kuřecích prsou

200 ml bílého jogurtu

sůl

pepř

2 stroužky česneku

2 lžíce citronové šťávy

2 lžičky grilovacího koření Bylinca

Na marinádu si připravíme jogurt, do kterého přidáme rozmělněný česnek a citronovou šťávu. Osolíme a opepříme
a přidáme dvě lžičky (případně podle chuti) grilovací koření Bylinca. Dobře je omyjeme nebo pouze otřeme vlhkou
utěrkou a usušíme. Maso nakrájené na tenké plátky naložíme do jogurtové marinády s alespoň dvouhodinovým
(klidně i přes noc) předstihem a dáme uležet do lednice. Maso vyndejte z lednice tak, aby se stačilo ohřát na
pokojovou teplotu.

IMG_0984

IMG_0990

IMG_0997

Před samotným grilováním necháme maso od marinády trochu okapat, aby se přebytky marinády nepřipalovaly na grilu.
Grilujeme z obou stran, dokud se maso nepropeče a není dozlatova.

IMG_1024

Přejeme Vám dobrou chuť!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení