Grilovaná kuřecí prsa v jogurtové marinádě s kořením od Bylincy

Kuřecí prsa je dobré před grilováním namarinovat, aby i po grilování zůstala šťavnatá. Můžete zvolit
marinádu na bázi oleje, my však doporučujeme jogurtovou marinádu, díky které budou prsa křehká a šťavnatá.

IMG_0971

500 g kuřecích prsou

200 ml bílého jogurtu

sůl

pepř

2 stroužky česneku

2 lžíce citronové šťávy

2 lžičky grilovacího koření Bylinca

Na marinádu si připravíme jogurt, do kterého přidáme rozmělněný česnek a citronovou šťávu. Osolíme a opepříme
a přidáme dvě lžičky (případně podle chuti) grilovací koření Bylinca. Dobře je omyjeme nebo pouze otřeme vlhkou
utěrkou a usušíme. Maso nakrájené na tenké plátky naložíme do jogurtové marinády s alespoň dvouhodinovým
(klidně i přes noc) předstihem a dáme uležet do lednice. Maso vyndejte z lednice tak, aby se stačilo ohřát na
pokojovou teplotu.

IMG_0984

IMG_0990

IMG_0997

Před samotným grilováním necháme maso od marinády trochu okapat, aby se přebytky marinády nepřipalovaly na grilu.
Grilujeme z obou stran, dokud se maso nepropeče a není dozlatova.

IMG_1024

Přejeme Vám dobrou chuť!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.